Plavi parazit

Novi uredski prostori zagrebačke podružnice JGL-a smjestili su se u sklopu kompleksa ‘Eurotower’ koji je projektirao Marijan Hržić 2006 godine. Usred pandemije i sa zahtjevom investitora za uredima u kojima radi najviše četiri osobe, bilo je potrebno promisliti kako iskoristiti otvoreni tlocrt i dubineu prostora od pročelja do centralne komunikacijeske jezgre od 8m.

Postavljajući novi koncept etaže uredski prostori smješteni su uz stakleno pročelje, a oko centralne jezgre, najudaljenije od prirodnog svjetla, parazitno su se oslonili manji prostori namijenjeni za video konferencije, interne sastanke iindividualne video call-ove. Od postojećeg rastera staklene fasade uredske pregrade odijeljene su staklenim dilatacijama, neprimjetno se oslanjajući na vanjsko pročelje, poštujući zamisao projektanta zgrade. Postojeći stupovi omotani su plaštom uporabnog namještaja, skriveni od vizure promatrača. 

Konferencijske jezgre preuzele su kolorit iz branda poduzeća, plavu i narančastu boju, a zelena se prezentira kroz biljni inventar i filc zavjese. Uredi su projektirani u suzdržanom koloritu, svijetlijih tonova. Farmaceutski program kompanije osim boja branda prezentiraju i biljke od kojih povijest ljekarništva i kreće, plava boja nadovezuje se na najpoznatiji proizvod AquaMaris, kao i metalni recepcijski pult koji asocira na inox tankove u kojima se morska voda čuva.

Projektni tim

Gorana Stipeč Brlić, Damian Sobol Turina, Karla Ritoša

Suradnici

David Costantini, Franjo Brlić

Investitor

Privatan

Godina izvedbe

2021

Lokacija

Zagreb, Croatia

Ukupna površina

800 m2

Fotografije

Bosnić+Dorotić

Partneri

AMF, DS Eling, Svjetlana Despot-Data decor

Previous slide
Next slide